träningsläger

Hela v.28 på Strängnäs BK

Anmäl här!!!

Under v.28 (8-14 juli) Kommer vi ha flera instruktörer och inriktningar.

Man får självklart anmäla sig på flera, och självklart finns det möjlighet att komma som bara åhörare.

Upplägget ser ser ut som följande:

Tis: Hårda spår/Specialsök FULLT
Maud & Bertil

Ons: Hårda spår/Specialsök FULLT
Maud & Bertil

Tis-Ons: Lydnad FULLT
Monica Henriksson

Tor-Fre: Lydnad FULLT
Monica Henriksson

Tor-Fre: Spår/FH/IGP FULLT
Carina Jonsson

Lör-Sön: Skydd (IGP, Sv Skydd, Tjänst) FULLT
Rickard Larsson

Lör-Sön: Lydnad (1 plats kvar)
Sophie Schelin

Hårda spår/Specialsök:
Max 6 deltagare
Från nybörjare till erfaren. Valp eller vuxen hund. På skoj eller mot tjänst. Gå en dag eller flera.

Lydnad:
Max 7 deltagare
Från nybörjare till erfaren. Valp eller vuxen hund, träningen anpassas efter individ och kunskap. OBS att vi har tre grupper! (2 instruktörer)

Spår:
Max 7 deltagare
Från nybörjare till erfaren. För dig som vill ha dom bästa förutsättningarna att lyckas med din spårhund, oavsett om det är bruks eller IGP/FH, även valpar kan delta.

Skydd:
Max 8 deltagare
Från nybörjare till erfaren, träningen anpassas efter individ och kunskap. IGP, Svenskskydd & Tjänst.

Priser med hund:
1000:- inkl mat (Specialsök/Hårda spår)
3200:- inkl mat (Lydnad Monica Henriksson)
3000:- inkl mat (Lydnad Sophie Schelin)
3000:- inkl mat (Skydd)
3000:- inkl mat (Spår)
Åhörare 1.000:- inkl mat (2 dgr)

Anmäl här

För & Efternamn
Monica & Carina har teori kvällen innan…
Husvagn/Husbil är att föredra då övernattningsmöjligheterna är begränsade på klubben. Du kommer få dela rum med annan lägerdeltagare.
Om du tex anmält dig till mån-tis, men även kan ons-tor, skriv gärna det här. Om det blir fullt på ett läger, så är det bra att veta att du även kan annan dag, eller tex kan tänka dig annan instruktör. Här kan du också lämna önskemål om vem du vill dela rum med om det är aktuellt.

INSTRUKTÖRER

MONICA HENRIKSSON

Jag utbildade mig till instruktör inom Svenska Brukshundsklubben 1993. Sedan dess har jag haft ett otaligt antal kurser genom åren. Är också utbildad mentalbeskrivare.

På min fritid tränar jag och tävlar aktivt med mina hundar. De allra flesta är av rasen schäfer, då jag också föder upp den rasen. Genom årens lopp har jag tävlat med olika hundar i elitklass sök, spår, skydd och lydnad. Jag har fört fram genom årens lopp både Svensk BruksprovsChampion samt Svensk Lydnads Champion. Jag har också utbildat hund till Tjänstehund Räddning.

För att bredda mina kunskaper har jag även tävlat i de internationella bruksgrenarna. Då framför allt i spårdiciplinerna. Även här har jag tävlat i den högsta klassen inom den gebiten och deltagit på flertalet rasmästerskap med mycket framskjutande placeringar.

RICKARD LARSSON

Har haft hund sedan 1997. Rottweiler & Schäfer, men sedan 2006 blev rasvalet Malinois. 
Blev hundförare -98. Sedan -99 skolad inom svenskskyddet.
Fokus har dock legat på tjänstehundsbiten. 2015 blev jag instruktör på Securitas hundenhet i Stockholm. 2020 blev jag också ansvarig för hela hundverksamheten. Förutom tjänstehundar och förare utbildar jag även tävlingsekipage i svenskskydd, IGP och till viss del ringsport (belgisk ring).

Jag är även auktoriserad tävlingsfigurant sedan 2015. Figgade Bruks/IGP SM 2019 och blev uttagen till polishunds SM 2020 (dock inställt pga Corona). 

BERTIL & MAUD

Vi har nu vår femte Hovawart och alla har kommit från Gittan.
Idag är den yngsta tre år och den äldsta är elva år, däremellan finns två stycken som är nio år.
Vi blev väldigt tidigt fascinerade av hundarnas doftsinne och av vad hundarna kan åstadkomma bara med hjälp av nosen. Detta intresse gjorde att vi har tränat sök och spår väldigt mycket, kanske på bekostnad av lydnadsträningen.
Då folk började höra av sig med frågor och hjälp runt ’doftträning’ bestämde vi oss för att starta kursverksamhet i liten skala, det blev Nordiska Hund Värmland.
Vi har till dags dato tränat över 200 ekipage inom t.ex.
– ID-spår
– Hårda spår (spår på asfalt, betong, is eller berg) – Viltspår
– Specialsök (i vår värld alla dofter man kan specialisera hunden på) t.ex.
o Narkotika
o Mobiltelefoner
o Kong (det SBK kallar specialsök)
o Vägglus
o Pyroteknik
o Granbarkborre
o Lik
o Diabetes
o De dofter som ingår i Nosework

Under årens gång har vi märkt att de hundar som får jobba självständigt med nosen och hjärnan växer mentalt. Dom blir tryggare i sig själva, mer självsäkra och framför allt behagligt trötta.

Maud är instruktör inom: Specialsök, viltspår, Nosework, allmänlydnad. Vidare är hon doftprovsdomare samt MH-figurant.

Bertil är instruktör inom: Specialsök och viltspår. Vidare är han viltspårdomare samt MH-figur

SOPHIE SCHELIN

Sophie är utbildad hundpsykolog och instruktör, med etologisk utbildning på universitetsnivå, och har hela Sverige som arbetsområde med föreläsningar, clinics och kurser. Med värme och humor tränas hundar effektivt och med sikte på att lyckas på tävling och ha en trivsam vardag. Sophie tävlar själv aktivt inom lydnad och mondioring och har deltagit på flertalet SM och tävlat internationellt som medlem av landslaget för Belgiska vallhundar. Sophie förespråkar träning utan obehag och smärta, men utan att tumma på kvalité och effektivitet. Enligt Sophie finns inget motsatsförhållande mellan hundar med ”drifter” och belöningsbaserad träning.

För att lyckas med att få fram det bästa ur såväl hundar som förare så krävs ett genuint intresse för såväl hundar som människor, och framförallt – relationen mellan dessa. Sophie brukar säga att hennes framgång bygger på att hon gillar både folk och hundar, och brinner för att skapa magi och harmoni i relationerna.

CARINA JONSSON

Jag är en riktig spårnörd.
Jag är uppvuxen med hund och började tävla för 21 år sedan. Mina två första tävlingshundar var Hovawart.
Jag har tävlat FH spår i 17 år och IGP sedan ca 6 år. Jag har även tävlat bruksspår elit samt ett par tjänstehund SM(patrull)
Deltagit på 7 stycken IHF IGP-FH VM (Hovawart) med ett brons och ett silver som bästa placering samt ett FCI IGP-FH VM (alla raser)
Min spårfilosofi grundar sig i positiv förstärkning där jag delar upp spåret i små delar som tränas var för sig. Jag är emot korrigeringar i spåret.
I dagsläget har jag en schäfer hane som jag kör IGP och FH spår med. Ser framemot att träffa alla härliga hundekipage och framförallt Hovawart.