träningsläger

Hela v.28 på Strängnäs BK

Anmäl här!!!

Under v.28 (10-16 juli) Kommer vi ha flera instruktörer och inriktningar.
Man får självklart anmäla sig på flera, och självklart finns det möjlighet att komma som bara åhörare.

Upplägget ser ser ut som följande:

Mån-Tis: Lydnad (FULLT)
Monica Henriksson

Ons-Fre: Skydd
Tommy Andersson

Lör-Sön: Lydnad (FULLT)
Monica Henriksson

Lör-Sön: Lydnad 
Sophie Schelin

Lydnad:
Max 7 deltagare
Från nybörjare till erfaren, träningen anpassas efter individ och kunskap.

Skydd:
Max 8 deltagare
Från nybörjare till erfaren, träningen anpassas efter individ och kundskap.

Priser med hund:
3000:- inkl mat (Lydnad)
3500:- inkl mat (Skydd)
Åhörare 1.000:- inkl mat

Anmäl här

För & Efternamn
Observera att teori kan komma att hållas kvällen innan kursstart…
Husvagn/Husbil är att föredra då övernattningsmöjligheterna är begränsade på klubben. Du kommer få dela rum med annan lägerdeltagare.
Om du tex anmält dig till mån-tis, men även kan ons-tor, skriv gärna det här. Om det blir fullt på ett läger, så är det bra att veta att du även kan annan dag, eller tex kan tänka dig annan instruktör. Här kan du också lämna önskemål om vem du vill dela rum med om det är aktuellt.

INSTRUKTÖRER

MONICA HENRIKSSON

Jag utbildade mig till instruktör inom Svenska Brukshundsklubben 1993. Sedan dess har jag haft ett otaligt antal kurser genom åren. Är också utbildad mentalbeskrivare.

På min fritid tränar jag och tävlar aktivt med mina hundar. De allra flesta är av rasen schäfer, då jag också föder upp den rasen. Genom årens lopp har jag tävlat med olika hundar i elitklass sök, spår, skydd och lydnad. Jag har fört fram genom årens lopp både Svensk BruksprovsChampion samt Svensk Lydnads Champion. Jag har också utbildat hund till Tjänstehund Räddning.

För att bredda mina kunskaper har jag även tävlat i de internationella bruksgrenarna. Då framför allt i spårdiciplinerna. Även här har jag tävlat i den högsta klassen inom den gebiten och deltagit på flertalet rasmästerskap med mycket framskjutande placeringar.

Tommy Andersson

Började tärna hund/dobermann 1997 och har sedan dess haft 12 olika hundar. Dessa har jag tränat/tävlat på olika nivåer inom IPO/IGP.
Är utbildad tävlingsfigurant och har figurerat sedan 2002.
Har figurerat på ca 150 prov/tävlingar, allt från lokalprov, SM, NM, SSM samt VM.
Utbildad till domare 2016 och har dömt flera lokalprov, Bruks SM, Schäfer SM, Norska Mästerskapen för Belgare, Norska Mästerskapen, Italienska Mästerskapen för Dobermann mm.
Jobbar och tränar hund utefter individ, skynda långsamt för hållbara resultat.

Sophie schelin

Sophie är utbildad hundpsykolog och instruktör, med etologisk utbildning på universitetsnivå, och har hela Sverige som arbetsområde med föreläsningar, clinics och kurser. Med värme och humor tränas hundar effektivt och med sikte på att lyckas på tävling och ha en trivsam vardag. Sophie tävlar själv aktivt inom lydnad och mondioring och har deltagit på flertalet SM och tävlat internationellt som medlem av landslaget för Belgiska vallhundar. Sophie förespråkar träning utan obehag och smärta, men utan att tumma på kvalité och effektivitet. Enligt Sophie finns inget motsatsförhållande mellan hundar med ”drifter” och belöningsbaserad träning.

För att lyckas med att få fram det bästa ur såväl hundar som förare så krävs ett genuint intresse för såväl hundar som människor, och framförallt – relationen mellan dessa. Sophie brukar säga att hennes framgång bygger på att hon gillar både folk och hundar, och brinner för att skapa magi och harmoni i relationerna.